- Bab – 3 doboz fehérbab (400g dobozonként)
- Folyadék konzerv babból (Aquafaba) – 300 ml (1 és 1/4 csésze)
- Paradicsom - 3 közepes paradicsom
- Vöröshagyma - 2 közepes vöröshagyma
- Sárgarépa - 2 közepes sárgarépa
- Olívaolaj - 100 ml (7 evőkanál)
- Zeller – 3 zellerszár
- Paradicsompüré - 1 evőkanál
- Paprika – 1 tk
- Só - 1 teáskanál, ízlés szerint
- Fekete bors - 1/2 teáskanál, ízlés szerint
Előkészítjük a zöldségeket: felkockázzuk a paradicsomot, a hagymát, a sárgarépát és a zellert.
Egy lábosban, közepes lángon hozzáadjuk az olívaolajat, a hagymát és a sót. 3 percig pároljuk, gyakran megkeverve.
Hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, és még 5 percig pirítjuk az egészet.
Ezután adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsompürét és 8 percig pároljuk, amíg nem kezd összeolvadni.
Adjuk hozzá a lecsepegtetett babot és az aquafaba-t (bablé). Ezután adjuk hozzá a fekete borsot és a paprikát.
Végül az összes hozzávalóval forraljuk fel a levest, és hagyjuk főni 5-7 percig mérsékelt lángon.
Ha fasoláda gyönyörű narancssárga/vörös színű és sűrű állagú, készen áll a tálalásra. A bablevest öntsük tálakba, és tálaljuk úgy, ahogy van, vagy szórjuk meg egy kis petrezselyemmel, kenyérrel tálaljuk.