- 1,3 kg piros paradicsom
- 1 kis piros paprika
- 180 g kenyérszelet
- 3 kis sárgarépa
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 20 ml sherry ecet
- 100 ml extra szűz olívaolaj
- 200 ml víz és só
Először turmixoljuk le amegmosott paradicsomot, a borsot és a fokhagymát.
Apróra vágjuk és hozzáadjuk a sárgarépát, hogy jól összeérjen.
Újabb turmixolás után, adjuk hozzá a kenyeret , és hagyjuk a paradicsomban ázni fél órán keresztül.
Fél óra múlva újra turmixoljuk, majd levesszűrőn leszűrjük.
És újra felverjük az ecettel, a sóval és a vízzel. Hozzáadjuk az olajat, és kanállal elkeverjük, hogy ne emulgeálódjon a kelleténél jobban, azaz ne „kössön meg”.
Kísérőként ibériai sonkát, tojást, sőt szardellat is adunk hozzá. Elkészítési idő 10 perc (a kenyér áztatása nélkül )