2022. február 3.


  • 2 kávéskanál római kömény 
  • 1 kávéskanál koriandermag 
  • Fél kávéskanál fehér mustármag 
  • Másfél kávéskanál őrölt kurkuma 
  • Fél kávéskanál őrölt, szárított gyömbér 
  • Fél kávéskanál szárított görögszéna


  • 3 ek koriander mag 
  • 1 ek római kömény mag 
  • 1 ek mustármag 
  • 1 tk cardamom mag 
  • 8 szegfűszeg 
  • 1 rúd fahéj 
  • 3 szárított chili 
  • 0,5 szerecsendió lereszelve 
  • 1 ek őrölt kurkuma


  • 3 ek koriander mag
  • 1 ek római kömény mag
  • 1 ek mustár mag
  • 1 ek zöld kardamom mag
  • 10 db szegfűszeg
  • 1 fahéj rúd 
  • 3 db szárított chili
  • 1/2 szerecsendió lereszelve
  • 1 ek őrölt kurkuma

A magokat, szegfűszeget és fahéjat száraz serpenyőben 4-5 percig megpörkölöm.
Hozzáadom a chilit és mozsár törővel, vagy fűszerőrlővel porrá őrölöm. Ehhez a művelethez kávédarálót használtam, amit előtte és utána is alaposan kitisztítottam.
Belereszelem a szerecsendiót, hozzáadom az őrölt kurkumát és elkeverem. Légmentesen záródó üvegben, sötét hűvös helyen 3 hónapig tárolható.
A megadott hozzávalókból 6 evőkanál mennyiség lesz.