- 2 kávéskanál római kömény
- 1 kávéskanál koriandermag
- Fél kávéskanál fehér mustármag
- Másfél kávéskanál őrölt kurkuma
- Fél kávéskanál őrölt, szárított gyömbér
- Fél kávéskanál szárított görögszéna
- 3 ek koriander mag
- 1 ek római kömény mag
- 1 ek mustármag
- 1 tk cardamom mag
- 8 szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 3 szárított chili
- 0,5 szerecsendió lereszelve
- 1 ek őrölt kurkuma
- 3 ek koriander mag
- 1 ek római kömény mag
- 1 ek mustár mag
- 1 ek zöld kardamom mag
- 10 db szegfűszeg
- 1 fahéj rúd
- 3 db szárított chili
- 1/2 szerecsendió lereszelve
- 1 ek őrölt kurkuma
A magokat, szegfűszeget és fahéjat száraz serpenyőben 4-5 percig megpörkölöm.
Hozzáadom a chilit és mozsár törővel, vagy fűszerőrlővel porrá őrölöm. Ehhez a művelethez kávédarálót használtam, amit előtte és utána is alaposan kitisztítottam.
Belereszelem a szerecsendiót, hozzáadom az őrölt kurkumát és elkeverem.
Légmentesen záródó üvegben, sötét hűvös helyen 3 hónapig tárolható.
A megadott hozzávalókból 6 evőkanál mennyiség lesz.