Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 2-3 gerezd reszelt fokhagyma
- 2-3 evőkanál sűrített paradicsom vagy 1-2 paradicsom szeletelve ízlés szerint
- egy hegyes zöldpaprika karikázva
- 45 dkg fagyasztott cukorborsó vagy friss
- 1 kg krumpli kockázva
- 2 sárgarépa karikázva
- 2-3 teáskanál szárított kapor vagy ennek megfelelő friss
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A hagymákat, paprikát és paradicsomot csipet sóval -fedő alatt- ledinsztelem. Fűszerezem, beleszórom a sárgarépát és kevés vizet aláöntve majdnem puhára párolom. Ezután hozzáadom a cukorborsót, a krumplit, pótolom a vizet és fedő alatt, takarék lángon készre főzöm.
Kovászos ugorkával ettük :)