2022. február 4.

Görög borsó-burgonya ragu

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma kockázva
  • 2-3 gerezd reszelt fokhagyma 
  • 2-3 evőkanál sűrített paradicsom vagy 1-2 paradicsom szeletelve ízlés szerint
  • egy hegyes zöldpaprika karikázva 
  • 45 dkg fagyasztott cukorborsó vagy friss
  • 1 kg krumpli kockázva
  • 2 sárgarépa karikázva
  • 2-3 teáskanál szárított kapor vagy ennek megfelelő friss
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A hagymákat, paprikát és paradicsomot csipet sóval -fedő alatt- ledinsztelem. Fűszerezem, beleszórom a sárgarépát és kevés vizet aláöntve majdnem puhára párolom. Ezután hozzáadom a cukorborsót, a krumplit, pótolom a vizet és fedő alatt, takarék lángon készre főzöm. 
Kovászos ugorkával ettük :)