Hozzávalók:
- 2x1l paradicsomlé*
- 1/2kg darálthús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 pohár rizs
- 2 tojás
- Só, bors, erős pista, pirosarany, ketchup, bazsalikom, oregano, borsikafű, olivaolaj, cukor, paprikaőrlemény.
*Érdemes hármat is bekészíteni ha másnapra nagyon felszívná a gombóc a vizet
Elkészítés:
Feltesszük forrni a paradicsomlevet, sóval, borssal, 1 kk erőspistával, 1 ek csemege pirosarannyal, 4 csipet bazsalikommal, 2 csipet oreganóval, 1 ek cukorral, 2ek ketchuppal, 1ek olivaolajjal fűszerezzük. Adjunk hozzá 2 dl vizet.
A darálthúshoz hozzáadjuk a hús harmada rizst, 3 csipet borsikafüvet, 1 ek paprikaőrleményt, 1ek sót, 2 kk borsot, 1ek pirosaranyat, 2 tojást, alaposan összegyúrjuk, és negyed órát pihentetjük, majd a félmaréknyi gombócokat a paradicsomlébe tesszük, és fedő alatt lassú tűzön 45percig főzzük.