2022. február 5.


Hozzávalók:

  • 2x1l paradicsomlé*
  • 1/2kg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 pohár rizs
  • 2 tojás
  • Só, bors, erős pista, pirosarany, ketchup, bazsalikom, oregano, borsikafű, olivaolaj, cukor, paprikaőrlemény.

*Érdemes hármat is bekészíteni ha másnapra nagyon felszívná a gombóc a vizet

Elkészítés:
Feltesszük forrni a paradicsomlevet, sóval, borssal, 1 kk erőspistával, 1 ek csemege pirosarannyal, 4 csipet bazsalikommal, 2 csipet oreganóval, 1 ek cukorral, 2ek ketchuppal, 1ek olivaolajjal fűszerezzük. Adjunk hozzá 2 dl vizet.
A darálthúshoz hozzáadjuk a hús harmada rizst, 3 csipet borsikafüvet, 1 ek paprikaőrleményt, 1ek sót, 2 kk borsot, 1ek pirosaranyat, 2 tojást, alaposan összegyúrjuk, és negyed órát pihentetjük, majd a  félmaréknyi gombócokat a paradicsomlébe tesszük, és fedő alatt lassú tűzön 45percig főzzük.