Hozzávalók 3 adaghoz:
Ehhez a finom Kaiserschmarrn-hoz először keverje össze a lisztet, cukrot, sót és sárgáját a tejjel egy tálban, hogy sima, sűrű tésztát kapjon.
Egy másik tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd forgassuk bele a sűrű tésztába.
A vajat egy nagy, lapos serpenyőben (Ø 22-24 cm) felhabosítjuk, hogy nagyon forró legyen, lassan beleöntjük a tésztát, és spatula segítségével mindkét oldalát megsütjük.
Ezután előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (forró levegő kb. 180 °C) süssük 10-12 percig, amíg a Kaiserschmarren enyhén aranybarna nem lesz.
Ezután vegyük ki a tepsit a sütőből, és két villával szaggassuk szabálytalan darabokra a kész tésztát.
Most adjuk hozzá a mazsolát, keverjük jól össze, és tegyük a serpenyőt a sütőbe, amíg még forró, körülbelül 1 percre.
A palacsintákat tányérokra tesszük, megszórjuk cukorral, és tetszőleges kompóttal vagy almaszósszal tálaljuk.
- 200g liszt
- 30g cukor
- 1 csipet só
- 4 db Tojás
- 300 ml tej
- 40 g vaj (a serpenyőhöz)
- 30g mazsola
- 1 csipet porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Egy másik tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd forgassuk bele a sűrű tésztába.
A vajat egy nagy, lapos serpenyőben (Ø 22-24 cm) felhabosítjuk, hogy nagyon forró legyen, lassan beleöntjük a tésztát, és spatula segítségével mindkét oldalát megsütjük.
Ezután előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (forró levegő kb. 180 °C) süssük 10-12 percig, amíg a Kaiserschmarren enyhén aranybarna nem lesz.
Ezután vegyük ki a tepsit a sütőből, és két villával szaggassuk szabálytalan darabokra a kész tésztát.
Most adjuk hozzá a mazsolát, keverjük jól össze, és tegyük a serpenyőt a sütőbe, amíg még forró, körülbelül 1 percre.
A palacsintákat tányérokra tesszük, megszórjuk cukorral, és tetszőleges kompóttal vagy almaszósszal tálaljuk.