2021. december 15.


Hozzávalók 3 adaghoz:
  • 200g liszt 
  • 30g cukor 
  • 1 csipet só 
  • 4 db Tojás 
  • 300 ml tej 
  • 40 g vaj (a serpenyőhöz) 
  • 30g mazsola 
  • 1 csipet porcukor a szóráshoz 
Elkészítés:

Ehhez a finom Kaiserschmarrn-hoz először keverje össze a lisztet, cukrot, sót és sárgáját a tejjel egy tálban, hogy sima, sűrű tésztát kapjon.
Egy másik tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd forgassuk bele a sűrű tésztába.
A vajat egy nagy, lapos serpenyőben (Ø 22-24 cm) felhabosítjuk, hogy nagyon forró legyen, lassan beleöntjük a tésztát, és spatula segítségével mindkét oldalát megsütjük.
Ezután előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (forró levegő kb. 180 °C) süssük 10-12 percig, amíg a Kaiserschmarren enyhén aranybarna nem lesz.
Ezután vegyük ki a tepsit a sütőből, és két villával szaggassuk szabálytalan darabokra a kész tésztát.
Most adjuk hozzá a mazsolát, keverjük jól össze, és tegyük a serpenyőt a sütőbe, amíg még forró, körülbelül 1 percre.
A palacsintákat tányérokra tesszük, megszórjuk cukorral, és tetszőleges kompóttal vagy almaszósszal tálaljuk.