2021. május 11.


Ács Bori / Telex

Alapanyagok:

  • 180 gramm rizs
  • 8 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 100 gramm cukor
  • 60 gramm vaj
  • fél teáskanál só
A legfontosabb ehhez a technikához a nehéz, vastag aljú edény. Mindegy hogy vas, vagy más, csak nehéz legyen. A sütőt előmelegítem 180 fokon, a serpenyőbe beleteszem a vajat, felolvasztom a tűzhelyen. Hozzákeverem a rizst, majd a tejet, tejszínt, cukrot, és hagyom felforrni. Elkeverem, hogy egyenletesen terüljön el a serpenyőben a rizs, és a sütőbe teszem. Itt másfél órán át békén hagyom, ekkor ellenőrzöm, hogy készen van-e. Ha még nem ideális az állaga, visszateszem; akkor jó, ha már egészen magába szívta a folyadékot, és pudingszerű, sűrű állaga van.