2021. május 11.


Alapanyagok:

  • két evőkanál olívaolaj
  • egy fej vöröshagyma
  • egy szál sárgarépa
  • egy gerezd fokhagyma egészben
  • 500 gramm darált sertéshús (ha kedves a hentes, kétszer daráltassuk át)
  • só, bors
  • oregánó
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 500 gramm durumtészta

A répát és a hagymát megpucolom, felaprítom, és olajon kevergetve párolni kezdem, közben sózom. Ha összeesett, hozzáadom a fokhagymát, a húst, elkeverem, és nagyobbra fokozva alatta a lángot átpirítom. Sózom, borsozom, felöntöm paradicsommal, hozzákeverem az oregánót, és a legalacsonyabb lángon főzöm, míg megpuhul. Amikor kész, az egészet turmixgépbe teszem, vagy átmegyek rajta a botmixerrel. A tésztát kifőzöm, a mártáshoz keverem. Reszelt sajttal tálalom, a fajta kiválasztása a nosztalgiafaktor fokozatától függ.